fbpx

Stabilokratija / Katalonsko pitanje bez konačnog odgovora

27/02/2019
Autor :
Emisije
Gde leži uzrok špansko-katalonskog sukoba? Koliko su slični, a koliko različiti Španci i Katalonci?
Saznajte više

Status Haredi zajednice kao političko pitanje u Izraelu

26/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika
Političke implikacije nerešenih pitanja integracije ultra-ortodoksne Haredi zajednice u Izraelu, sa akcentom na problem izuzeća od služenja vojnog roka.
Saznajte više

ČEČENI – SPARTANCI 21. VEKA (DRUGI DEO)

25/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika
Čečenija u žižu svetskih medija stiže povremeno. U poslednje tri decenije, najviše pažnje je okupirala tokom Prvog i Drugog čečenskog rata, kako su konflikti federalnih vlasti i separatista (1991. – 2000. godine) upisani u ruskoj istoriji. No, ova republika je i danas regija koja pleni osobenostima i teško joj je naći pandana među preostalim subjektima Ruske Federacije.
Saznajte više

Stabilokratija / Milomir Marić – Amerika i Kina se bore za tron, svetom vlada goli interes

20/02/2019
Autor :
Emisije
Svet je pred novim izazovima. Nekada velike sile ponovo postaju moćne. Kina se ustremila na svetski tron, SAD pružaju otpor, a nekada moćne imperije poput Irana i Poljske ponovo dolaze u svetsku žižu. Stabilnost je zato ključni preduslov napretka svakog društva. Ko čini krugove moći? Čije su obaveštajne službe najmoćnije u Srbiji? Koliko su zaista […]
Saznajte više

Nordijske zemlje – pregled 01.02. – 16.02.2019.

18/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika
Najnovija dešavanja u Nordijskim zemljama, od posete državnog sekretara SAD Majka Pompea Islandu i njihovo predsedavanje Arktičkim savetom, do priprema za izbore za Evropski parlament za Švedsku, Dansku i Finsku.
Saznajte više
Strana 1 od 3