fbpx

Стабилократија / Кина и суседи – геополитика Азије

08/04/2021
Аутор :
Емисије
У каквом је односу Кина са најближим суседима? Због чега је блиска са Северном Корејом, а удаљена од Јапана? Како гледа на Вијетнам, а како на Тајланд? Анализирају Предраг Рајић и Милан Кузмановић.  
Сазнајте више

Српска читаоница / Принц Ђорђе Карађорђевић

06/04/2021
Аутор :
Емисије
Када разговарамо о Ђорђу Карађорђевићу, најстаријем сину краља Петра I Ослободиоца, неумитно говоримо о веома осетљивим сегментима историјата династије Карађорђевић, као и о самој историји Србије и српског народа у XX веку. Свакако интригантна историјска личност несуђеног српског владара, према сведочењима савременика, човека „бурног“ карактера, ипак је остала на маргинама интересовања историографије и историјске науке […]
Сазнајте више

Стабилократија / Како су Мађари примили хришћанство?

02/04/2021
Аутор :
Емисије
Ко је краљ Стефан? Са ким су Мађари ратовали почетком другог миленијума? Какав је утицај на њих остварила Византија? Анализирају Предраг Рајић и проф. др Борис Стојковски.
Сазнајте више

Српска читаоница / Усташка НДХ – документа говоре

31/03/2021
Аутор :
Емисије
Краткотрајно постојање чудовишне Усташке независне државе Хрватске оставило је за собом бројна неразјашњена питања. Посебно трауматична страница ове историје везана је за геноцид почињен према цивилном становништву српске и јеврејске националности. Један део тих ужаса можемо да спознамо на основу аутентичних докумената насталих у раду најразличитијих органа Усташке независне државе Хрватске. Увек се држећи начела […]
Сазнајте више

Стабилократија / Ко су Мађари?

25/03/2021
Аутор :
Емисије
Какво је порекло Мађара? Када су дошли у Европу? Ко је Атила? Ко је Арпад? Анализирају Предраг Рајић и проф. др Борис Стојковски.
Сазнајте више
Страна 1 од 32