fbpx

Стабилократија / Кинеско-руски преферанс (први део)

10/06/2021
Аутор :
Емисије
У каквом су односу Кина и Русија? Када су први пут ова два народа дошла у контакт? Каква је рана историја њиховог односа? Анализирају Предраг Рајић и Милан Кузмановић.    
Сазнајте више

Српска читаоница / Григориј Распућин – загонетка пропасти Руске империје

08/06/2021
Аутор :
Емисије
„Док сам ја жив, живеће и династија Романов“, говорио је пре једног столећа „старец“ Григориј Распућин. Доиста, само нешто више од два месеца након његовог убиства 30. децембра 1916. године, десила се Фебруарска револуција, цар се одрекао престола, нешто касније царска породица је побијена, а земљом је завладао хаос. Да ли се у миту о […]
Сазнајте више

Српска читаоница / Маспок – почетак распада Југославије

07/06/2021
Аутор :
Емисије
У оквиру СФР Југославије, СР Хрватска је доживела брз и интезиван економски развој. Међутим, након попуштања централне партијске контроле над државном управом у шездесетим годинама прошлог века, а нарочито након Брионског пленума, у Хрватској је убрзан процес борбе против јединствене државе са реактивирањем и активирањем најразличитијих фактора у борби за што већу привредну и политичку […]
Сазнајте више

Стабилократија / Лукашенково приземљење

04/06/2021
Аутор :
Емисије
Зашто је Лукашенко приземљио авион који је летео за Виљнус? Како је Белорусија поново постала московски партнер? Која је улога украјинске екстремне деснице у овој кризи? Анализира Предраг Рајић.  
Сазнајте више

Стабилократија / Један појас, један пут

27/05/2021
Аутор :
Емисије
Ко спроводи пројекат Пут свиле у име Пекинга? Како на овај пројекат гледају суседи Кине? Има ли гласова против овог пројекта у самој Кини? Анализирају Предраг Рајић и Милан Кузмановић.  
Сазнајте више
Страна 1 од 35