fbpx

Nordijske zemlje – pregled 01.02. – 16.02.2019.

18/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika

Najnovija dešavanja u Nordijskim zemljama, od posete državnog sekretara SAD Majka Pompea Islandu i njihovo predsedavanje Arktičkim savetom, do priprema za izbore za Evropski parlament za Švedsku, Dansku i Finsku.

Saznajte više

ANALIZA STANJA POLITIČKIH ODNOSA U REGIONU U PRVOJ POLOVINI FEBRUARA 2019. GODINE

14/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika

Zahvaljujući kontroverznom biznismenu Dušku Kneževiću Crna Gora verovatno ulazi u najveću krizu od sticanja nezavisnosti. Nekada blizak saradnik i prijatelj crnogorskog predsednika Mila Đukanovića ne prestaje da otkriva detalje iz vremena njihove intenzivne saradnje. Nove afere pristižu, a stare još nisu izgubile pažnju javnosti, a kamoli doživele sudski epilog. Očigledno da Knežević nije blefirao kada je posle pokretanja slučaja Koverat izjavio da je to početak, a da će javnost tek biti upoznata sa svim dokazima o funkcionisanju mafijaške strukture crnogorskog gospodara. Knežević tvrdi da poseduje hiljade minuta snimaka nadzornih kamera iz svoje kuće gde su zabeležene inkriminušuće radnje ne samo brojnih visokih dužnosnika crnogorskih vlasti već i samog predsednika Republike.

Saznajte više

Vanredni izbori u Izraelu – početak trke

12/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika

Analiza startnih pozicija političkih stranaka i koalicija uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Izraelu zakazanih za 9. april 2019.

Saznajte više

DŽEREMI KORBIN – NADA ILI ILUZIJA SAVREMENE BRITANSKE LEVICE

11/02/2019
Autor :
Analize/Političke biografije

Još 1999. godine, Korbin je izjavio da „kosovska kriza“ i optužbe protiv Srbije predstavljaju „lažan genocid i isfabrikovanu predstavu“, da bi 2004. godine u govoru u Parlamentu, u potpunosti negirao tzv. „srpske zločine na Kosmetu“, gde je ponovio stavove novinara Džona Pildžera „…o ogromnom, nenadoknadivom broju izgubljenih ljudskih života koje je odnela ‘humanitarna’ misija na Kosovu, pod patronatom NATO-pakta i SAD, uz svesrdnu pomoć Velike Britanije … kada su bez ikakvog prava i odobrenja Ujedinjenih nacija napali teritoriju jedne suverene zemlje, kako bi odbranili one koji su tu zemlju pokušali da rasparčaju i unište. Posle toga, krivce su proglasili žrtvama, a Srbe, koji su prave žrtve tog zločina, nazvali genocidnim narodom…“. Sa govornice u Parlamentu, Korbin je dalje naglasio da bi: „…svakom razumnom i moralnom čoveku moralo da bude jasno da se genocid nikada nije dogodio na Kosovu, i da su NATO-pakt i Sjedinjene Američke Države svoju akciju opravdavali notornim lažima…“. Slobodana Miloševića, koji je bio predsednik Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, okarakterisao je kao „žrtvu američke imperijalističke politike“.

Saznajte više

ČEČENI – SPARTANCI 21. VEKA (prvi deo)

06/02/2019
Autor :
Analize/Geopolitika

Neukrotivost, hrabrost, sposobnost, postojanost, prilagođenost borbi. Sve su to osobine koje su im priznali čak i neprijatelji.

Saznajte više
Strana 1 od 18