fbpx

Slavjenoserbija i Nova Serbija

28/03/2023
Autor :
Emisije
Kako je došlo do seobe Srba u Rusko carstvo u XVIII veku i formiranja dve oblasti Slavjenoserbije i Nove Serbije, saznajte u novoj epizodi serijala o „Rusko-srpskim vezama“.
Saznajte više

Ruski kadetski korpusi u Beloj Crkvi

10/03/2023
Autor :
Emisije
Tragovi postojanja ruske zajednice u Srbiji su brojni. Pravoslavno groblje u Beloj Crkvi čuva brojne priče na podvige i iskušenja kroz koje su prošli Rusi tokom i posle Prvog svetskog rata. Više o svemu pogledajte u novoj epizodi serijala o Srpsko-ruskim vezama.
Saznajte više

Bela Crkva, luka spasa za Bele Ruse

02/03/2023
Autor :
Emisije
Jedan trg, u malom gradu u Srbiji, Beloj crkvi najbolje svedoči o turbulentnom XX veku i o vezama između Srba i Rusa. Na ovom trgu se nalazi crkva koju su podigle Beli Rusi kao i spoemnik poginulim Crvenoarmejcima. O svemu više saznajte u novoj epizodi serijala o Srpsko-ruskim vezama.
Saznajte više

Svetogorski manastir Svetog Pantelejmona i Srbi

21/02/2023
Autor :
Emisije
Ruski svetogorski manastir Svetog Pantelejmona je nastavljač tradicije starog manastir Rusikona. Kako je tekao kontakt između srpskog i ruskog monaštva na Svetoj Gori saznajte u novoj epizodi serijala o Srpsko-ruskim vezama.
Saznajte više

Manastir Hilandar i Rusija

21/02/2023
Autor :
Emisije
Srpska carska lavra, Manastir Hilandar ima ogroman značaj za srpsku duhovnost i kulturu. Ovaj manastir je vekovima bio važna spona između dva bratska pravoslavna naroda, Srba i Rusa. O svemu više saznajte u novoj epizodi serijala o Srpsko-ruskim vezama.
Saznajte više
Strana 1 od 2