fbpx

Славјеносербија и Нова Сербија

28/03/2023
Аутор :
Емисије
Како је дошло до сеобе Срба у Руско царство у XVIII веку и формирања две области Славјеносербије и Нове Сербије, сазнајте у новој епизоди серијала о „Руско-српским везама“.
Сазнајте више

Руски кадетски корпуси у Белој Цркви

10/03/2023
Аутор :
Емисије
Трагови постојања руске заједнице у Србији су бројни. Православно гробље у Белој Цркви чува бројне приче на подвиге и искушења кроз које су прошли Руси током и после Првог светског рата. Више о свему погледајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више

Бела Црква, лука спаса за Беле Русе

02/03/2023
Аутор :
Емисије
Један трг, у малом граду у Србији, Белој цркви најбоље сведочи о турбулентном XX веку и о везама између Срба и Руса. На овом тргу се налази црква коју су подигле Бели Руси као и споемник погинулим Црвеноармејцима. О свему више сазнајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више

Светогорски манастир Светог Пантелејмона и Срби

21/02/2023
Аутор :
Емисије
Руски светогорски манастир Светог Пантелејмона је настављач традиције старог манастир Русикона. Како је текао контакт између српског и руског монаштва на Светој Гори сазнајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више

Манастир Хиландар и Русија

21/02/2023
Аутор :
Емисије
Српска царска лавра, Манастир Хиландар има огроман значај за српску духовност и културу. Овај манастир је вековима био важна спона између два братска православна народа, Срба и Руса. О свему више сазнајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више
Страна 1 од 2