fbpx

Император Николај II и Срби

05/06/2023
Аутор :
Емисије
Император Николај II је данас поштованији у Србији него у Руској федерацији. Због чега се Срби са посебном пажњом односе према овом руском владару, погледајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више

Српска Атина и Бели Руси

05/06/2023
Аутор :
Емисије
Нови Сад, Српска Атина, други по величини град у Србији чува сећање на броје Русе који су дошли да живе у њему након Октобарске револуције.   Ко је био редитељ Јури Љвович Ракитин, шта је све постигао Сергеј Андрејевич Кисловски и када је подигнуто знамање руским заробљеницима у Првом светском рату у Петроварадину дознајте у […]
Сазнајте више

Ново Хопово, сјај руског женског монаштва у Србији

02/06/2023
Аутор :
Емисије
Ко је била игуманија Јекатерина, игуманија манастира Ново Хопово на Фрушкој гори? Колико су руске монахиње заслужне за обнову женског монаштва у Српској православној цркви, погледајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више

Загонетка портрета цара Петра Великог

02/06/2023
Аутор :
Емисије
Загонетни портрет цара Петра Великог, који се чувао у српском манастиру Велика Ремета, постао је центар националног отпора и духовног окупљања Срба у Аустријском царству. Како је тај портрет доспео у Велику Ремету и који је даљи његов пут био, погледајте у новој епизоди серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више

Маријански женски институт у Србији

17/05/2023
Аутор :
Емисије
Шта повезује Новочеркаск, престоницу донских Козака са Белом Црквом, малим местом у Банату у Србији, можете сазнати у овој епизоди, серијала о Српско-руским везама.
Сазнајте више
Страна 1 од 4