fbpx

Стабилократија / Ана Брнабић: Технологија напредује, а свет се убрзано мења

24/02/2020
Аутор :
Емисије
Погледај видео

Гошћа Немање Старовића и Предрага Рајића била је премијерка Републике Србије Ана Брнабић.

– Србија је на европском путу. Председник Макрон сматра да се ЕУ не може ширити док се не реформише, али и док не редефинише приступни процес.

– Србија је учинила много последњих година на подизању квалитета рада наше администрације, како бисмо били спремни да привучемо што је могуће више средстава из предприступних фондова ЕУ.

– Србија води вишевекторску спољну политику. Кина је препознала Србију као једног од најважнијих партнера у Европи.

– САД су присутне и у нашем региону. Делује да су након деценија неразумевања наши односи поново у успону. Ану Брнабић у америчким медијима препознају као прагматичног и модерног лидера који следи реформски курс свог претходника и српског председника Александра Вучића.

– Србија поред западних, има и своје јужне и источне границе. „Православна квадрилатерала“, Србија, Румунија, Бугарска, Грчка је одличан оквир за наш политички развој.

– Србија није само балканска, она је и средњеевропска држава. Колико је реална формула коју заговара премијер Орбан, „Вишеградска четворка плус“? Мађарска, Словачка, Чешка, Пољска, су државе на које се можемо угледати и када је реч о реформским процесима. Може ли управо В4 бити српски прозор ка Бриселу?

Facebook: https://www.facebook.com/centarzadrustvenustabilnost/
Twitter: https://twitter.com/centarzds
Погледајте још: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWb2Ahi4C9ltoEfqcoZKg7i96ShW_4L9_

 

Видео снимак