fbpx

 „САВРЕМЕНА СРПСКА КУЛТУРА – ПУТ ПРЕМА ТРАДИЦИОНАЛНОМ ИЛИ МОДЕРНОМ“

28/09/2018
Аутор :
Трибине
Датум одржавања : 28.09.2018
Време одржавања : 16:00

 „САВРЕМЕНА СРПСКА КУЛТУРА – ПУТ ПРЕМА ТРАДИЦИОНАЛНОМ ИЛИ МОДЕРНОМ“

У пуној сали Трибине младих Културног центра Новог Сада, у оквиру говорног програма одржана је трибина у организацији Центра за друштвену стабилност на тему „САВРЕМЕНА СРПСКА КУЛТУРА – ПУТ ПРЕМА ТРАДИЦИОНАЛНОМ ИЛИ МОДЕРНОМ“.
Учесници панела били су:
  • Слободан Ћустић, глумац и директор Београдског драмског позоришта
  • Немања Миленковић, историчар и директор Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“
  • Бојан Панаотовић, социолог, новинар, директор Културног центра Новог Сада.
  • Модератор трибине био је мср Огњен Карановић, историчар и директор Центра за друштвену стабилност.
 
После поздравних речи мср Срђана Граовца, председника Управног одбора Центра за друштвену стабилност учесници панела нагласили су да без заштите традиције, да без очувања културног наслеђа, не можемо бити у прилици да очувамо фундаменталне норме начина живота било које особе или било којег колективитета на овој планети, што, свакако, не значи да сегмент „традиционалног“ у култури није потребно непрестано „оплемењивати“ садржајима које доносе различите историјске епохе, па и ова, уопштено речено „савремена“ епоха, у којој живе данашње генерације. Што бисмо рекли, не значи да традицију не бисмо требали оплемењивати модерним садржајима.
 
Након инспиративних излагања уважених панелиста, трибина је закључена одговорима истих на постављена питања присутних гостију панела у публици.