fbpx

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: УДАРОМ НА БЕОГРАД ПРАВДАЈУ ПОДГОРИЦУ

31/12/2019
Аутор :
Емисије
Погледај видео

Центар за друштвену стабилност сматра скандалозним недавно објављени апел 88 бивших државника и интелектуалаца из региона, којим се држава Србија оптужује за дестабилизацију Црне Горе. Поменути памфлет не представља ништа друго до апологију режима у Подгорици, који свесно и са јасном намером изазива политичку кризу у сопственој држави.

Република Србија, односно „званични Београд“ како то аутори апела наводе, није учинио ништа чиме би подстакао, инспирисао или покренуо серију догађаја који се протеклих дана одвијају на улицама црногорских градова.

Правдање удара који режим Мила Ђукановића спроводи према људским, верским и имовинским правима грађана сопствене државе некаквом замишљеном Великом Србијом, те позивањем на геноцид и Слободана Милошевића, не пролази тест елементарне логике и здравог разума.

Нема те Србије која ће бити довољно мала и слаба, а да у мржњом помућеној перцепцији злонамерних појединаца не представља сталну претњу, дежурног кривца и довољно оправдање за свачија непочинства.

Овај и слични атаци усмерени против угледа и интереса државе Србије, њеног легитимног председника и легално изабраних власти, изнова нам указују на то да српски јавни простор мора постати отворенији за представнике истинске елите коју чине образовани, остварени и родољубиви прегаоци, док потписници овог срамног прогласа заслужују да њихово (не)дело буде једном заувек архивирано у дубинама историјског заборава.

Видео снимак