fbpx

О нама

Центар за друштвену стабилност настао је 2004. године. Све време свог постојања, залагали смо се за поспешивање толеранције у јавном дијалогу, јачање свести о неопходности демократије као политичког и друштвеног система вредности и предлагања нових решења помоћу којих би било унапређено грађанско друштво, на патриотским основама.

Крајем 2017. године у Центар за друштвену стабилност улазе млади интелектуалци, ентузијасти, са амбицијом да својим радом допринесу развоју социјалне дебате и промовишу модел неконфликтног доласка до кључних решења.

Центар за друштвену стабилност окупља интелектуалце различитих профила и интересовања, али са јасном мисијом – поспешивања културе дијалога, унапређивања способности прихватања разлика и уважавања другачијег мишљења, изналажења креативних одговора на комплексна питања која нам друштвена збиља свакодневно поставља.

Жеља нам је да обогатимо интелектуалну сцену Новог Сада и Србије, кроз јавне трибине, дискусионе панеле, округле столове, анализе, стручне критике, информисање јавности и јавне иступе наших чланова и сарадника.

Циљ нам је да докажемо предности цивилизованог сучељавања идеја, над обрачуном површног карактера. Сматрамо да имамо капацитет поставити се у мозаику нашег града и наше државе као место које окупља различитости са циљем откривања нових идеја и најцелисходнијих решења.

Директор – Огњен Карановић

Председник У.О. – Срђан Граовац

Портпарол – Предраг Рајић

Сарадник – Немања Старовић

Сарадник – Петар Ђурђев

Сарадник – Обрад Шкрбић

Сарадник – Ђорђе Цицовић

Сарадник – Горан Томић

Сарадник – Милан Кузмановић

Сарадник – Бојана Балаћ