fbpx

Izveštaj sa tribine / U susret EPK

24/12/2020
Autor :
Tribine
Pogledaj video

U sedištu CZDS organizovana je tribina na temu i pod naslovom „U susret EPK“. Tribina je održana 23. decembra 2020. godine sa početkom u 11 i 30 časova. Zbog trenutne epidemiološke situacije, sadržaj tribine namenjen je, pre svega, publici koja aktivnosti Centra za društvenu stabilnost prati preko različitih platformi na društvenim mrežama, pa je u date svrhe i snimljena. Uz veliku zahvalnost koju izražavamo, želimo da naglasimo da je navedeni program ostvaren uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Uvaženi sagovornici i gosti Centra i moderatora tribine, gospodina Ognjena Karanovića, direktora Centra za društvenu stabilnost, bili su gospodin Obrad Boba Škrbić, direktor Studentskog kulturnog centra Novog Sada, rokenrol novinar i promoter i gospodin Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a.

U interaktivnim razgovorima, sagovornici CZDS predočili su njihova dosadašnja sazananja u pokušajima ispravnog determinisanja izazova sa kojima se suočava Grad Novi Sad, pogotovo u okolnostima, kada je, usled pandemije zarazne bolesti Kovid-19, realizacija svih programa i delatnosti u vezi sa titulom EPK pomerena za 2022. godinu. Gospodin Škrbić predstavio je rad SKCNS u procesu sticanja prestižne titule Evropske prestonice kulture za Grad Novi Sad, ali je i pojasnio ulogu SKC u kulturi Novog Sada na pragu treće decenije ovog stoleća. Uz navedeno, prikazao je i stanje rokenrol muzičke scene u Novom Sadu od početka ovog veka do danas. Gospodin Vukašin Grozdanović govorio je o jednom generalnom, kolektivnom stavu omladine u našem gradu, kada je reč o kulturi u Novom Sadu, te je i predstavio delatnost OPENS-a.

Video snimak