fbpx

Извештај са трибине / У сусрет ЕПК

24/12/2020
Аутор :
Трибине
Погледај видео

У седишту ЦЗДС организована је трибина на тему и под насловом „У сусрет ЕПК“. Трибина је одржана 23. децембра 2020. године са почетком у 11 и 30 часова. Због тренутне епидемиолошке ситуације, садржај трибине намењен је, пре свега, публици која активности Центра за друштвену стабилност прати преко различитих платформи на друштвеним мрежама, па је у дате сврхе и снимљена. Уз велику захвалност коју изражавамо, желимо да нагласимо да је наведени програм остварен уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада.

Уважени саговорници и гости Центра и модератора трибине, господина Огњена Карановића, директора Центра за друштвену стабилност, били су господин Обрад Боба Шкрбић, директор Студентског културног центра Новог Сада, рокенрол новинар и промотер и господин Вукашин Гроздановић, координатор ОПЕНС-а.

У интерактивним разговорима, саговорници ЦЗДС предочили су њихова досадашња сазанања у покушајима исправног детерминисања изазова са којима се суочава Град Нови Сад, поготово у околностима, када је, услед пандемије заразне болести Ковид-19, реализација свих програма и делатности у вези са титулом ЕПК померена за 2022. годину. Господин Шкрбић представио је рад СКЦНС у процесу стицања престижне титуле Европске престонице културе за Град Нови Сад, али је и појаснио улогу СКЦ у култури Новог Сада на прагу треће деценије овог столећа. Уз наведено, приказао је и стање рокенрол музичке сцене у Новом Саду од почетка овог века до данас. Господин Вукашин Гроздановић говорио је о једном генералном, колективном ставу омладине у нашем граду, када је реч о култури у Новом Саду, те је и представио делатност ОПЕНС-а.

Видео снимак