fbpx

Izveštaj sa tribine / Stabilokratija

19/11/2020
Autor :
Tribine
Pogledaj video

U sedištu CZDS organizovana je tribina na temu i pod naslovom „Stabilokratija“. Tribina je održana 18. novembra 2020. godine sa početkom u 19 časova. Zbog trenutne epidemiološke situacije, sadržaj tribine namenjen je, pre svega, publici koja aktivnosti Centra za društvenu stabilnost prati preko različitih platformi na društvenim mrežama, pa je u date svrhe i snimljena.

Uvaženi sagovornici i gosti Centra i moderatora tribine, gospodina Ognjena Karanovića, direktora Centra za društvenu stabilnost, bili su msr Milan Kuzmanović, politikolog i gospodin Gradimir Banković, diplomirani pravnik i zamenik direktora Fonda solidarnosti.

U interaktivnim razgovorima, sagovornici CZDS predočili su dosadašnja sociološka i politikološka sazananja u pokušajima ispravnog determinisanja pojma i fenomena stabilokratije. Takođe, stabilokratiju su definisali kao važan globalni fenomen koji prati razvoj društva uopšte u današnjoj eposi, koji dovodimo u vezu sa sistemima koji održavaju ili uspostavljaju uravnotežno stanje posle prestanka delovanja uzroka koji je tu ravnotežu poremetio. Milan Kuzmanović ukazao je na važne specifičnosti odnosa NR Kine i njenog društva prema ovom fenomenu i predstavio je potencijalnu uzročno-posledičnu vezu između njegovog nastanka i rasta uticaja ove dalekoistočne države u današnjem globalnom svetu.

Video snimak