fbpx

Извештај са трибине / Стабилократија

19/11/2020
Аутор :
Трибине
Погледај видео

У седишту ЦЗДС организована је трибина на тему и под насловом „Стабилократија“. Трибина је одржана 18. новембра 2020. године са почетком у 19 часова. Због тренутне епидемиолошке ситуације, садржај трибине намењен је, пре свега, публици која активности Центра за друштвену стабилност прати преко различитих платформи на друштвеним мрежама, па је у дате сврхе и снимљена.

Уважени саговорници и гости Центра и модератора трибине, господина Огњена Карановића, директора Центра за друштвену стабилност, били су мср Милан Кузмановић, политиколог и господин Градимир Банковић, дипломирани правник и заменик директора Фонда солидарности.

У интерактивним разговорима, саговорници ЦЗДС предочили су досадашња социолошка и политиколошка сазанања у покушајима исправног детерминисања појма и феномена стабилократије. Такође, стабилократију су дефинисали као важан глобални феномен који прати развој друштва уопште у данашњој епоси, који доводимо у везу са системима који одржавају или успостављају уравнотежно стање после престанка деловања узрока који је ту равнотежу пореметио. Милан Кузмановић указао је на важне специфичности односа НР Кине и њеног друштва према овом феномену и представио је потенцијалну узрочно-последичну везу између његовог настанка и раста утицаја ове далекоисточне државе у данашњем глобалном свету.

Видео снимак