fbpx

Izveštaj sa tribine „Dve decenije od 5. oktobra“

12/11/2020
Autor :
Tribine
Pogledaj video

U sedištu CZDS organizovana je tribina „Dve decenije od 5. oktobra“. Tribina je održana 10. novembra sa početkom u 19 časova. Zbog trenutne epidemiološke situacije, sadržaj tribine namenjen je, pre svega, publici koja aktivnosti Centra za društvenu stabilnost prati preko različitih platformi na društvenim mrežama, pa je u date svrhe i snimljena.

Uvaženi sagovornici i gosti Centra i moderatora tribine, gospodina Srđana Graovca, predsednika Upravnog odbora Centra za društvenu stabilnost, bili su msr Nemanja Zavišić, master pravnik i potpredsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i gospodin Igor Crnobarac, diplomirani inženjer građevinarstva i zamenik predsednika odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ u Skupštini grada Novog Sada.

U interaktivnim razgovorima, sagovornici CZDS predstavili su događaje, procese i sada već i istorijska stanja pre dve decenije koji su uslovili turbulentni pad Slobodana Miloševića sa vlasti i dolazak dotadašnje koalicije opozicionih stranaka pod nazivom Demokratska opozicija Srbije (DOS) na vlast. Sagovornici su izneli i svoja mišljenja u vezi sa tezom da je 5. oktobra 2000. godine izvedena možda i prva tzv. „obojena revolucija“ u svetu, te su pokušali da pruže bliža saznanja o ovom pojmu. Zaključak koji su ponudili sagovornici centra sastoji se u uverenju da je nakon velikih izazova sa kojima se srpski narod suočio u narednih deset godina posle 5. oktobra, sa administracijom predsednika Aleksandra Vučića, Srbija konačno vraćena svom narodu, a zemlji pružena preko potrebna sloboda i stabilnost.

 

 

Video snimak