fbpx

Извештај са трибине „Две деценије од 5. октобра“

12/11/2020
Аутор :
Трибине
Погледај видео

У седишту ЦЗДС организована је трибина „Две деценије од 5. октобра“. Трибина је одржана 10. новембра са почетком у 19 часова. Због тренутне епидемиолошке ситуације, садржај трибине намењен је, пре свега, публици која активности Центра за друштвену стабилност прати преко различитих платформи на друштвеним мрежама, па је у дате сврхе и снимљена.

Уважени саговорници и гости Центра и модератора трибине, господина Срђана Граовца, председника Управног одбора Центра за друштвену стабилност, били су мср Немања Завишић, мастер правник и потпредседник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине и господин Игор Црнобарац, дипломирани инжењер грађевинарства и заменик председника одборничке групе „Александар Вучић – за нашу децу“ у Скупштини града Новог Сада.

У интерактивним разговорима, саговорници ЦЗДС представили су догађаје, процесе и сада већ и историјска стања пре две деценије који су условили турбулентни пад Слободана Милошевића са власти и долазак дотадашње коалиције опозиционих странака под називом Демократска опозиција Србије (ДОС) на власт. Саговорници су изнели и своја мишљења у вези са тезом да је 5. октобра 2000. године изведена можда и прва тзв. „обојена револуција“ у свету, те су покушали да пруже ближа сазнања о овом појму. Закључак који су понудили саговорници центра састоји се у уверењу да је након великих изазова са којима се српски народ суочио у наредних десет година после 5. октобра, са администрацијом председника Александра Вучића, Србија коначно враћена свом народу, а земљи пружена преко потребна слобода и стабилност.

 

 

Видео снимак