fbpx

Stabilokratija / Uzroci ukrajinske revolucije

24/09/2020
Autor :
Emisije
Kako je došlo do Majdana? Ko su bili glavni protagonisti? Kakve je posledice revolucija proizvela? Gde je Ukrajina danas? Analiziraju Nemanja Starović i Predrag Rajić.    
Saznajte više

Stabilokratija / Senka Hezbolaha

17/09/2020
Autor :
Emisije
Kako je nastao Hezbolah? Istorijat organizacije. U kojim državama deluje? Na koji način? Zbog čega se ova organizacija označava kao teroristička? Analiziraju Nemanja Starović i Predrag Rajić.
Saznajte više

TRAMPOV TVIT PROTIV STOLEĆA ALBANSKIH TEŽNJI

17/09/2020
Autor :
Analize
Autorski tekst saradnika CZDS Nemanje Starovića objavljen u listu Politika TRAMPOV TVIT PROTIV STOLEĆA ALBANSKIH TEŽNJI U moru izveštaja i analiza koji su prethodnih dana, svakako ne bez razloga, bili posvećeni ekonomsko-političkim sporazumima Beograda i Prištine zaključenim u Vašingtonu, nedovoljno pažnje srpske javnosti je privukla jedna poruka američkog predsednika Donalda Trampa, koja je s druge […]
Saznajte više

MIHAIL MIŠUSTIN – BIOGRAFIJA RUSKOG PREMIJERA (drugi deo)

16/09/2020
Autor :
Analize/Biografije
SLUŽBENIK DRŽAVE Prema nepotvrđenim izvorima, bliskim kabinetu predsednika Ruske Federacije, kao i na osnovu navoda iz „kremaljskih kuloara“, postoji teza da se Mihail Mišustin odazvao pozivu ondašnjeg predsednika Rusije, Borisa Jeljcina, te da je stupio u „državnu službu“, samo pod uslovom prema kome Jeljcinu ne bilo dozvoljeno da preispituje postupke iz nadležnosti koje su mu […]
Saznajte više

Stabilokratija / Egipat i faraoni 21. veka

10/09/2020
Autor :
Emisije
Ko vlada Egiptom? Koji je politički sistem na snazi? U kakvom su odnosu sa susedima? Ko su ključne političke figure? Analiziraju Nemanja Starović i Predrag Rajić.
Saznajte više
Strana 1 od 2