fbpx

Стабилократија / Узроци украјинске револуције

24/09/2020
Аутор :
Емисије
Како је дошло до Мајдана? Ко су били главни протагонисти? Какве је последице револуција произвела? Где је Украјина данас? Анализирају Немања Старовић и Предраг Рајић.    
Сазнајте више

Стабилократија / Сенка Хезболаха

17/09/2020
Аутор :
Емисије
Како је настао Хезболах? Историјат организације. У којим државама делује? На који начин? Због чега се ова организација означава као терористичка? Анализирају Немања Старовић и Предраг Рајић.
Сазнајте више

ТРАМПОВ ТВИТ ПРОТИВ СТОЛЕЋА АЛБАНСКИХ ТЕЖЊИ

17/09/2020
Аутор :
Анализе
Ауторски текст сарадника ЦЗДС Немање Старовића објављен у листу Политика ТРАМПОВ ТВИТ ПРОТИВ СТОЛЕЋА АЛБАНСКИХ ТЕЖЊИ У мору извештаја и анализа који су претходних дана, свакако не без разлога, били посвећени економско-политичким споразумима Београда и Приштине закљученим у Вашингтону, недовољно пажње српске јавности је привукла једна порука америчког председника Доналда Трампа, која је с друге […]
Сазнајте више

МИХАИЛ МИШУСТИН – БИОГРАФИЈА РУСКОГ ПРЕМИЈЕРА (други део)

16/09/2020
Аутор :
Анализе/Биографије
СЛУЖБЕНИК ДРЖАВЕ Према непотврђеним изворима, блиским кабинету председника Руске Федерације, као и на основу навода из „кремаљских кулоара“, постоји теза да се Михаил Мишустин одазвао позиву ондашњег председника Русије, Бориса Јељцина, те да је ступио у „државну службу“, само под условом према коме Јељцину не било дозвољено да преиспитује поступке из надлежности које су му […]
Сазнајте више

Стабилократија / Египат и фараони 21. века

10/09/2020
Аутор :
Емисије
Ко влада Египтом? Који је политички систем на снази? У каквом су односу са суседима? Ко су кључне политичке фигуре? Анализирају Немања Старовић и Предраг Рајић.
Сазнајте више
Страна 1 од 2