fbpx

BORIS DŽONSON; OMILJENI NEGATIVAC BRITANSKE POLITIKE

29/11/2018
Autor :
Analize/Političke biografije
Rastrojen, rasejan, beskrupulozan, nevaspitan, lucidan, nekonzistentan... samo su pojedine od mnogih negativnih ocena karaktera ličnosti bivšeg gradonačelnika Londona i šefa britanske diplomatije, Borisa Džonsona, aktuelnog poslanika u Donjem domu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, izabranog ispred izbornog okruga Aksbridž i Južni Ruislip (Uxbridge and South Ruislip constituency) u Grofoviji Veliki London (Greater London County).
Saznajte više

Rečeno i prećutano – Londonski ugovor između mita i ispuštene prilike

23/11/2018
Autor :
Gostovanja
Krah Londonskog ugovora, pred kraj Prvog svetskog rata, onemogućio je Srbiju da izađe na more i zajedno sa Crnom Gorom dobije više od trista kilometara jadranske obale između Splita i Drača. Paradoksalno, tome je u haotičnom raspadu Habzburške monarhije – uz projugoslovenske kalkulacije srpske političke elite – doprinelo i brzo napredovanje srpske vojske. Da li […]
Saznajte više

REGION U NOVEMBRU 2018. GODINE; ANALIZA STANJA POLITIČKIH ODNOSA U REGIONU NOVEMBRA 2018. GODINE

23/11/2018
Autor :
Analize/Geopolitika
Mesec novembar je za Bugarsku definitivno mesec protesta. Još 11. novembra započele su demonstracije u Bugarskoj usled nezadovoljstva stanovništva povećanjem cena goriva, podizanja poreza na vozila i cene osiguranja. Možda su neki očekivali da demonstracije neće potrajati, ali 16, 18. i 19. novembra one su obnovljene i to širom Bugarske. Treba naglasiti to da su poprimile karakter jednog opšteg nezadovoljstva prilikama u zemlji.
Saznajte više

Nemanja Starović u Strazburu

20/11/2018
Autor :
Gostovanja
Nemanja Starović posetio je Strazbur, jednu od prestonica Evropske Unije. Nemanja Starović se osvrnuo na to da je ovaj grad simbol Francusko-Nemačkog pomirenja koje može da dobije novi epilog.
Saznajte više

Nordijske zemlje – pregled 01.11. – 15.11.2018.

19/11/2018
Autor :
Analize/Geopolitika
DANSKA Norveški državljanin, uhapšen je u Švedskoj zbog navodnog planiranja terorističkog napada u Danskoj – izručen je Danskoj početkom novembra meseca, a događaj zbog kojeg je norveški državljanin iranskog porekla uhapšen desio se 29. septembra, kada je Danska zatvorila sve putne pravce ka Švedskoj i Nemačkoj, uključujući i most Oresund, a blokirana je i centralna […]
Saznajte više
Strana 1 od 4