fbpx

Stabilokratija / Belorusija – nova Ukrajina ili ruski oslonac?

26/06/2019
Autor :
Emisije
Kakvo je uređenje Belorusije? Koliki je životni standard? Kako Belorusi gledaju na „ruski svet“? Kako je orijentisana beloruska spoljna politika? Ko je Lukašenko? Kako vlada beloruski predsednik? U kakvim je odnosima sa Moskvom, Varšavom, Kijevom? A kako Minsk gleda na Beograd? Saznajte u novom izdanju Stabilokratije od Nemanje Starovića i Predraga Rajića.
Saznajte više

Izveštaj sa tribine „RODNA RAVNOPRAVNOST U SAVREMENOM DRUŠTVU“

21/06/2019
Autor :
Tribine
U saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, CZDS je organizovao tribinski program koji je poneo naslov „RODNA RAVNOPRAVNOST U SAVREMENOM DRUŠTVU“. Tribina je održana u prostorijama Centra za društvenu stabilnost, 20. juna 2019. godine sa početkom u 19 časova. Program je predstavljao nastavak aktivnosti CZDS u sferi borbe za afirmaciju rodne ravnopravnosti i položaja žena […]
Saznajte više

Stabilokratija / Iran nuklearno bure baruta

19/06/2019
Autor :
Emisije
Ko su Iranci? Ko su šiiti? Koje grupacije žive u Iranu? Ko vlada Iranom? U čemu se ogledaju iransko-američki odnosi? Koga danas predstavlja Revolucionarna garda? Ko su reformatori a ko principisti među čuvarima revolucije? Na ova i druga pitanja odgovarali su Nemanja Starović i Predrag Rajić.
Saznajte više

REGION U JUNU 2019. GODINE

19/06/2019
Autor :
Analize/Geopolitika
To što radi Đukanović nije ništa novo! Sve zajedno, to predstavlja uhodanu mantru jugoslovenskih komunista, tih ideologa i realizatora ideje posebnosti Crnogoraca i crnogorske nacije. Danas, iz svedočenja aktera komunističkog projekta crnogorske nacije, znamo za njegove pojedinosti i ciljeve. Sin Ivana Meštrovića nas je nedavno upoznao sa rečima i razmišljanjima svog oca koji je učestvovao u rušenju Njegoševe kapele i podizanju Mauzoleja upravo kako bi dao svoj doprinos stvaranju crnogorske nacije. Možda je još važnije svedočenje jednog od ključnih kreatora tog projekta, Milovana Đilasa, koji je potvrdio svoj doprinos stvaranju crnogorske nacije, doduše uz duboko kajanje što je u svemu tome učestvovao. Naravno, mi danas znamo da su jugoslovenski komunisti vođeni parolom „što slabija Srbija to jača Jugoslavija“ pronašli razlog za sprovođenje politike rasrbljavanja Crnogoraca. Isto tako, znamo da su sve nacije koje su izdvojene iz srpskog nacionalnog korpusa za vreme realizacije komunističke ideje, više ili manje svoj nacionalni identitet gradili na antisrpstvu.
Saznajte više

Tribina: „RODNA RAVNOPRAVNOST U SAVREMENOM DRUŠTVU“

18/06/2019
Autor :
Tribine
Mnogi ističu da je ostvaren znatan napredak u emancipaciji žena u svim područjima života i na svim svetskim meridijanima. Posebno je Srbija ostvarila pomenuti napredak, ali realnost ukazuje da je ostalo mnogo prostora gde se žena nalazi u podređenom, ugroženom, pa i u potpuno nehumanom položaju i to u mnogim delovima današnjeg savremenog sveta. Mnoštvo […]
Saznajte više
Strana 1 od 3